Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът, като се смесят и хубаво объркат кондензираното мляко и заквасената сметана.
Нямах готово варено мляко, а си го направих от 1 кутия кондензирано мляко, подсладено с толкова захар, което варих на бавен огън в касерола с двойно дъно, докато започна да оставя следа по дъното от дървената вилица и цветът се промени на карамелен.
На дъното на купа, която предварително е обвита със стреч фолио, се натрошават бисквити, напръскват се с Амарето (или с каквото желаете), слагат се и малко накиснати стафиди.
Следва малко крем, ред от начупения при мен козунак и м/у него се слага нарязан на кубчета портокал. Отново крем, а над него - наредени кръгчета банан. Процедурата се повтаря до свършването на продуктите.
Завършва се с един ред бисквити.
Загръща се с фолиото и се оставя да престои в хладилник едно денонощие.
Ако обаче не издържите като нас, по-добре е да напръскате козунака с някакъв сироп, защото иначе е малко сухичък.
Обръща се в подходящ поднос.
Украсата е по ваше желание. При мен е от един млечен шоколад, разтопен в МФ с една супена лъжица олио.
Да ви е сладко!