Постни мекички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постни мекички
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
16
"Закуската днес - постни мекички, които на право се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • топла вода - 200 мл
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясна мая - 20 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината топла вода разтворете маята и захарта, добавете 1 с.л. брашно и разбъркайте.

Оставете на топло да шупне.

В купа пресейте брашното и добавете солта и олиото. Прибавете шупналата мая и разбъркайте, замесете меко и гладко тесто.

Завийте тестото със стреч фолио и оставете на топло хубаво да се надуе, почти да увеличи обема си 3-4 пъти.

Върху набрашнен плот поставете тестото, без да премесвате.

Разточете на кора с дебелина 7-8 см, нарежете с нож на квадрати или правоъгълници и пържите в предварително нагрятото на слаб огън олио.

Готовите мекички подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, сервирайте топли.

Постните мекички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде отива втората половина от водата?
23.11.2024 11:29
justsavage
justsavage
супер
15.07.2018 22:00