Начин на приготвяне
Заливаме зеления фасул в купа с вряла вода за 30 минути. След това се слага в тенджера и се вари около 10 минути, измиваме под течаща студена вода и поставяме в тенджера под налягане.
Нарязваме свинското месо на парчета, поръсваме с 1 ч.л. сол и черен пипер на вкус. Оставяме месото да престои за 15 - 20 минути.
През това време запържваме сухите червени чушки за кратко в загрято олио, след което ги натрошаваме.
В същата мазнина слагаме ситно нарязаните кромид лук и морков, прехвърляме и парчетата мариновано месо. Запържваме за кратко и прехвърляме всичко в тенджерата при боба.
Наливаме около два литра гореща вода, поръсваме с 1 ч.л. сол и варим на бавен огън и затворен капак в продължение на 30 минути.
След като отворим тенджерата под налягане, включваме на много слаб огън и добавяме доматеното пюре, поръсваме със сол, черен пипер, магданоз и джоджен.
Ако яхнията е станала водна, може да се направи запръжка от брашното и червения пипер в силно сгорещено олио.
Зрелият фасул със свинско в тенджера под налягане е много вкусен.