Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Зрял фасул със свинско в тенджера под налягане

Зрял фасул със свинско в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Зрял фасул със свинско в тенджера под налягане5 / 5
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вижте как правят вълшебно вкусен зрял фасул практичните домакини - в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г шарено без кост
  • зрял фасул - 200 - 250 г
  • червени чушки - 2 бр. сухи
  • кромид лук - 1 по - голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 2 - 3 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 ч.л. сушен
  • сол - 2 - 3 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • за сгъстяване
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме зеления фасул в купа с вряла вода за 30 минути. След това се слага в тенджера и се вари около 10 минути, измиваме под течаща студена вода и поставяме в тенджера под налягане.

Нарязваме свинското месо на парчета, поръсваме с 1 ч.л. сол и черен пипер на вкус. Оставяме месото да престои за 15 - 20 минути.

През това време запържваме сухите червени чушки за кратко в загрято олио, след което ги натрошаваме.

В същата мазнина слагаме ситно нарязаните кромид лук и морков, прехвърляме и парчетата мариновано месо. Запържваме за кратко и прехвърляме всичко в тенджерата при боба.

Наливаме около два литра гореща вода, поръсваме с 1 ч.л. сол и варим на бавен огън и затворен капак в продължение на 30 минути.

След като отворим тенджерата под налягане, включваме на много слаб огън и добавяме доматеното пюре, поръсваме със сол, черен пипер, магданоз и джоджен.

Ако яхнията е станала водна, може да се направи запръжка от брашното и червения пипер в силно сгорещено олио.

Зрелият фасул със свинско в тенджера под налягане е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: