Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки сърца в йенска тенджера

Пилешки сърца в йенска тенджера

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки сърца в йенска тенджера
Снимка: Зори
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пилешки сърчица с масло, лук и бира - какво повече да желае човек!"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • масло - 50 г
  • бира - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчуци - 6 с.л. сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките сърчица от аортата, разрязваме през средата, наливаме в съд вода и ги пускаме в нея.

Изливаме водата и наливаме нова и така няколко пъти, докато се изплакнат добре. Накрая изплакваме хубаво и отцеждаме от водата сърцата.

Прехвърляме ги в намаслена йенска тенджера с капак, добавяме съвсем малко сол, черен пипер, накълцания на ситно чесън и кромид лук, сушените зеленчуци (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка) и заливаме с бирата.

Отгоре нареждаме маслото.

Затваряме с капака и слагаме в студена фурна.

Печем в долната част на умерена фурна (180 - 200 градуса) с включен вентилатор за около 30 минути.

Сервираме мезето веднага с халба студена бира.

Пилешките Сърца в Йенска Тенджера са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: