Суджук на фурна

Суджук на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Бързо и вкусно - точно както го обичате"

Необходими Продукти

  • суджук - 500 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • домати - 3 с.л. консерва
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме суджука в съд и изсипваме бирата, държим, докато кипне.

Изваждаме го и нарязваме на парчета.

В тиган с олиото задушаваме нарязания на ситно лук, като прибавяме и брашното, като разреждаме с 2-3 с.л. от бирата, където сме варили суджука.

Прибавяме и доматите консерва както и обелените и нарязани картофи, чаша вода и подправките.

Оставяме така за около 10 -20 минути, като след това прехвърляме в тавичка всичко, добавяме и суджука и поставяме във фурната.

Запичаме за около 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: