Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и го разбиваме със захарта. Разтваряме маята в топлото мляко и изчакваме да се активира. След това прехвърляме двете смеси в купа и прибавяме брашното + ромовата есенция.
Започваме да месим тесто (ако е необходимо, добавете още брашно). Трябва да се получи меко тесто, като месим, докато започнат да излизат мехури. Оставяме го да втаса на топло.
След това разделяме тестото на 5-6 парчета. Всяко парче разточваме леко на правоъгълна кора (с дебелина 3-4 мм.). Поръсваме със захар и стафиди в единия (по дължина) край, навиваме на руло и усукваме. След това всяко руло завиваме на кръгче като геврек.
Подреждаме ги в намаслена тава и отново ги оставяме да втасат.
След 30 мин ги намазваме с жълтък и ги поръсваме със захар.
Печем на 180 градуса за около 30-40 мин или докато получат желания загар.