Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник с лапад и купешки кори

Зелник с лапад и купешки кори

Зелник с лапад и купешки кори
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Зелник един път - и баба ще ви завиди за рецептата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (фини)
  • лапад - 1 пакет (замразен - 300 г или 1/2 буркан)
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • джоджен - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и сложете да се задуши, добавете и нарязания лапад. Разбъркайте и ги задушете заедно като поръсите от сухия джоджен и малко сол. След като изстине добавете яйцата и разбъркайте.

Разпънете корите за баница и равномерно разстелете от задушения лапад, поръсете със сирене и малко олио.

Хванете две кори и навийте на руло, завийте го на охлюв и поставете по средата на намазана тава. Така запълнете цялата тава със останалото количество лапад и кори.

Печете в умерена фурна до хубав златист цвят на зелника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: