Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Зеленчуково суфле с тиквички и спанак

Зеленчуково суфле с тиквички и спанак

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Зеленчуково суфле с тиквички и спанак
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Качват ли се градусите, намаляват дрехите, затова залагаме на вкусни и щадящи фигурата вкусотии"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. (средно големи)
  • спанак - 300 г замразен
  • яйца - 3 бр.
  • кокос - 2 с.л.
  • кашкавалена извара - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер - щипка (млян)
  • кимион - щипка (млян)
  • сол - щипка
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се размразява и отцежда от водата. Тиквичките се измиват добре и се настъргват на едро ренде.

В дълбока купа смесваме спанака и тиквичките. Прибавяме яйцата, кокоса, кашкавалената извара, натрошеното сирене, черния пипер, кимиона и солта. Разбъркваме добре сместа.

На дъното на тава с незалепващо покритие разтопяваме кравето масло (патешка мас) и изсипваме сместа. Отгоре поръсваме с настърган на едро ренде кашкавал.

Печем в предварително загрята фурна на умерено силна температура до готовност.

Суфлето може да се поднесе с кисело мляко или чеснов сос.

Рецептата е подходяща за режимно НВ/ВМХ (ниско въглехидратно-високо мазнинно хранене).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: