Начин на приготвяне
В купичка сложете топлата вода заедно с маята. Разбъркайте докато се разтвори маята. Добавете 2 ч.л. захар и 1 супена лъжица брашно. Оставете сместа да шупне.
В дълбока купа сложете брашното, киселото мляко, олиото, 1 ч.л. сол, 1 разбито яйце и накрая прибавете шупналата смес с маята. Разбъркайте добре и замесете тестото.
Разделете тестото на 14 равни части, направете ги на топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 20 см. Подредете 2 пъти по 7 кръгчета едно върху друго, като мажете масло между всеки две кръгчета.
Накрая ще се получат 2 купчинки всяка с по 7 кръгчета с диаметър 20 см. Разточете първата купчинка до получаване на кръгла и тънка 2 мм кора.
Нарежете я на триъгълни части и започнете да редите натрошено сирене и настърган кашкавал в най-широката част на всеки триъгълник.
Завийте всяка кифличка и наредете в тавичка. Отгоре намажете кифличките с разбито яйце. Пекат се на 170 градуса.
Докато печете първата част повторете всички стъпки и с втората купчинка от 7 кръгчета тесто.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за бутер кифлички или пълнозърнести кифлички.