Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Печени чушки»Салата от печени чушки с пармезан

Салата от печени чушки с пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата от печени чушки с пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Любимата ни салата с печени пиперки, но в един по-вкусен пармезанов прочит"

Необходими Продукти

  • чушки - 7 - 8 бр. червени
  • пармезан - 40 - 50 г на прах или фино настърган
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • кедрови ядки - 2 с.л. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и ги поставете в тавичка, поръсвайки или намазвайки добре всяка с малко зехтин и сол. Изпечете в загрята на 190 градуса фурна, докато хванат тъмна коричка.

Извадете в купа и оставете да се охладят преди да ги обелите. Сосчето, което са пуснали на дъното, не изхвърляйте. Щом изстинат нарежете на големи парченца.

Смесете пармезана, фино настърган или на прах, със счуканите на ситно кедрови ядки.

В купичка смесете зехтина, оцета, малко сол и част от заделеното сосче от печенето. С тази смес залейте чушките и поръсете със пармезаново- кедровия прах и ситно накълцаните скилидки чесън (за да не ви пари отстранявайте сърцевината на скилидките-кълновете).

Украсете със свежи салатени листа по избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: