Начин на приготвяне
Измийте чушките и ги поставете в тавичка, поръсвайки или намазвайки добре всяка с малко зехтин и сол. Изпечете в загрята на 190 градуса фурна, докато хванат тъмна коричка.
Извадете в купа и оставете да се охладят преди да ги обелите. Сосчето, което са пуснали на дъното, не изхвърляйте. Щом изстинат нарежете на големи парченца.
Смесете пармезана, фино настърган или на прах, със счуканите на ситно кедрови ядки.
В купичка смесете зехтина, оцета, малко сол и част от заделеното сосче от печенето. С тази смес залейте чушките и поръсете със пармезаново- кедровия прах и ситно накълцаните скилидки чесън (за да не ви пари отстранявайте сърцевината на скилидките-кълновете).
Украсете със свежи салатени листа по избор.
Добър апетит!