Животни от великденски яйца

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
207
2k
543
632
2
04/04/2018
"Само от вас зависи дали ще превърнете великденската салата във весела зоологическа градина"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 560
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма къща, в която да не са останали сварени яйца след Великден и затова ви предлагам няколко идеи за симпатични животинки, направени от зеленчуци и сварени яйца. Те не само ще украсят чудесно всяка трапеза, ами ще заинтригуват и всяко злоядо дете. Импровизирайте, като пробвате да направите някое животинче с ваша собствена идея.

Калинки: Телата на калинките са половинки от чери домати. Половин черна маслина разделяме на две и така има главички за калинките. Точици и крачета оформяме от остатъка от маслините.

Кравичка: За нея ни е необходимо 1 сварено яйце, разрязано на две. От едната половина изрязваме по дължина кръгче от яйцето, което използваме за основа. Другите две парчета поставяме върху основата перпендикулярно едно на друго и така оформяме главата на кравата. От остатък от други фигурки изрязваме отново от яйце уши, а очи и ноздри оформяме от маслини.

Бик: Оформяме домат, подобно на яйцето за кравичката, като за очи използваме парченца белтък. Отново довършваме с парченца маслини.

Мишки: Телата оформяме от половинки сварено яйце. Прави старнично два не много дълбики разреза с нож, където ще поставим резенчета репички за уши.

За очи използваме зърна черен пипер.

Може да добавяте още фигурки, украси, животните могат да захапят лук, магданоз или друг зеленчук. Вашето въобръжение е на ход ! :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар