Великденска агнешка дроб чорба със застройка

04/04/2018
"Чорбата на Великден е задължително агнешка, а ние ви препоръчваме да е и със застройка, защото така е още по-вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене95 мин.
Общо125 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 317
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте дробчетата, нарежете на няколко едри парчета, за да е по-лесно варенето и ги накиснете за около 30 минути във вода. Отцедете, залейте с нова чиста вода и ги поставете на умерен огън да се сварят за около 40 минути до 1 час. Отпенвайте от време на време.

2. Извадете парчетата дроб, за да изстинат и ги нарежете на ситно, отстранявайки кръвоносните съдове, ако са ви неприятни. Бульончето прецедете.

3. Накълцайте на много ситно лука и чесъна (аз ги меля в блендер), а морковите направете на малки кубчета. Запържете зеленчуците за 4-5 минутки с щипка сол и сложете доматеното пюре, лютия и черния пипер и сухия джоджен. Бъркайте 2-3 минути до изпаряване на течността от доматите и налейте бульончето.

Сипете нарязаните дробчета, целината на прах и оцета и варете 15-20 минути, доливайки малко водичка. Към края на варенето сложете и пресния джоджен и още сол ако е необходимо.

4. Отстранете от огъня и оставете леко да поизстине, а за застройката разбийте всички продукти и налейте 1-2 черпака от чорбичката, за да се уеднаквят температурите. Налейте застройката и разбъркайте.

Топлата чорбичка сервирайте с люти чушки и купичка кисело мляко по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар