Печен заек със сметана на фурна

05/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Тайната на сочния печен заек е в сметаната, така казват, а ние сме склонни да се съобразим с това "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 582
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на едри парчета.

В тиган със зехтина се запържва леко от двете страни. Запърженото месо се поставя в тава.

В същият тиган се долива 1-2 с.л. олио и там се запържва нарязаният чесън, веднага след това и лука. Пържат се до прозрачност.

След това се долива бульонът, виното, сметаната и горчицата. Разбърква се добре, посолява се на вкус и се прибавят подправките.

Щом сместа кипне, тя се излива в тавата със заека. Тавата се поставя във фурната, включена на 180 градуса.

Когато сосът със заешкото кипне температурата на печене се намалява на 150 градуса и заекът се пече около два часа.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Обожаваме заешко месо и ще пробвам рецептата. В продуктите явно е станала грешка и вместо - заешко месо има друг надпис.
0
0
Ваня Георгиева
Снимките не са лоши. Баща ми отглежда зайци и често приготвям, но по този начин не бях правила затова ми хареса. :)
0
0
Таня Левенова
Ами написах -заек 1бр-хубава е рецептата Ваняа,снимките са ми под критика..но..бързахме да го хапнеме..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв