Питка, печена на сач

Питка, печена на сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
11/12/2012
"Не е като другите питки, но печена на сач - е най-вкусната, която сме опитвали"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 567
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко с малко топла вода и разбъркайте със захарта. Оставете на топло за 15 минути.

Пресейте брашното, солта, добавете яйцата и започнете да бъркате. Когато брашното поеме яйцата, долейте прясното мляко с маята.

Получава се не много гъсто тесто, което се оставя да втаса на топло, покрито с прозрачно фолио.

След това се загрява сача и се намазнява. Слага се част от тестото и се оформя на питка. Пече се до приятен загар от двете страни.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар