Начин на приготвяне
Фурна 200 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия.
В купа се смесва маята, млякото и захарта. Разбъркват се и се оставят да шупнат за 10-15 мин.
В купата на миксера се изсипва брашното, млякото с шупналата мая, 30 г масло на парчета и солта.
Замесва се на бавна скорост до топка - гладка и нелепнеща. Изважда се и се поставя в леко намаслена купа, покрива се с фолио и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се поставя на плот и с ръце се издърпва до правоъгълник. Започва да се навива от едната страна на руло до средата, същото се прави и с другата страна към средата.
Краищата се защипват.
Обръща се, оформя се на хляб и се поставя в тавата. Поръсва се с брашно и се оставя да втаса за 20 мин.
С остър нож се правят разрези по дължина и в тях се поставя другите 30 г масло. Напълват се разрезите с масло.
Хлебчето се пече на 200 градуса до хрупкава коричка. По време на печенето е хубаво да се напръска с вода.
Млечното хлебче с масло е готово.
Източник: Lussi`s World of Artcraft