Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пиле с домати по Кюстендилски

Пиле с домати по Кюстендилски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Пиле с домати по Кюстендилски1 / 2
26/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг.
  • домати - 200 г
  • олио - 50 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се слага цялото или на порции, за да се задуши в мазнината до златисто.

След това се посолява и се прибавят нарязаните на едро домати. Задушат се до омекване.

Прибавят се подправките - ким, черен пипер, червен пипер, сол и се залива с 1 ч.ч. топла вода. Оставя се на тих огън, докато водата изври.

Готовото ястие се сваля от огъня и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Обожавам това ястие!
24.04.2016 12:07
Еми
Еми
Това пиле без кожата ли е?Ако е домашно не знам как ще се свари с толкова малко вода още повече ,че доматите ще го направят малко твърдичко.
27.11.2013 11:29
1