Начин на приготвяне
Първо нарежете лука на полумесеци, морковите - на колелца, и чушките - на дребни кубчета.
В дълбок тиган сложете олио, сложете нарязаните зеленчуци. Пържете до полуготовност. Към края на пърженето сложете малко сол (1/2 ч.л.), 1 ч.л. червен пипер, 2 бахара и един дафинов лист.
Разбъркайте 1- 2 минути и отстранете от котлона. Вземете дълбока тава и изсипете приготвените зеленчуци. Отгоре сложете целия измит и подсушен заек.
Сега пригответе сместа за намазване на заека, който предварително сте посолили. Смесете равно количество олио и зехтин и към тях добавете останалите подправки за намазването.
Намажете заека и отстрани налейте 1 ч.ч. вода. Завийте тавата с фолио, печете 2 часа на 180°C и около половин час без фолио.
След като си изпече, поръсете със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!