Начин на приготвяне
В част от топлото мляко активирате маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното.
В купа пресявате брашното и поръсвате щипка сол.
Разбивате яйцата със захарта, млякото и есенциите.
Замесвате меко тесто без маслото, него започвате да добавяте, като изкарате тестото на намазнен плот и с ръце разпънете тестото. Добавяте по малко от маслото, разпъвате, събирате, месите и така, докато се усвои маслото от тестото.
Оставяте да втаса, след което разделяте на топки, всяка оформяте на широк фитил и намазвате със мармалада по средата, с пръсти притискате, за да не се разтвори, и три по три фитила оплитате плитки.
Поставяте козунаците в намазнени и застлани с хартия за печене форми. Оставяте да втасат, след което мажете със разбит жълтък, посипвате със захар и печете в загрята фурна на 160 градуса до златисто.