Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав Кекс с Круши и Прясно Мляко

Пухкав Кекс с Круши и Прясно Мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пухкав Кекс с Круши и Прясно Мляко
Снимка: Анонимен
13 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Легендата разказва, че и студен е много вкусен, но винаги свършва преди да изстине"

Необходими Продукти

  • брашно - 290 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 3 бр.
  • круши - 2 бр.
  • ванилова захар - 10 г +за поръсване
  • лимони - 1/2 бр.
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрее до 180 градуса. Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Щом станат на пухкав побелял крем сложете маслото, млякото и половината лимонов сок и продължете разбиването докато се смесят добре всички продукти.

Пресейте брашното с бакпулвера веднъж и после втори път директно към течната смес, разбърквайки с дървена или силиконова лъжица.

Правете въртеливи движения само в една посока. Тези стъпки са важни, за да стане кексът пухкав. Ако консистенцията ви се види рядка, ръснете още мъничко брашно.

Намаслете и набрашнете дъното и стените на подходяща кексова форма и сипете сместа.

Разрежете крушите на половинки, почистете от семките, без да ги белите и нарежете на тънки филийки.

Подредете ги върху кексовата смес, напръскайте с останалия лимонов сок и поръсете обилно с ванилова захар.

Печете около 35 минути или до суха клечка. Преди да отделите от формата изчакайте да изстине напълно.

Пухкавият Кекс с Круши и Прясно Мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маги
Маги
Добре се изпече и стана красив на вид, но на мен нещо не ми допадна силния вкус на маслото и това, че ми се стори доста сладък и "тежък". Мъжът ми пък много го хареса и сам го изяде почти целия! Хаха, всеки с вкуса си! ?
20.01.2024 00:56
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#233256
Потребител#233256
Страхотна рецепта. Много вкусен и сочен кекс. Аз поставих на дъното крушите и когато го обърнах не изглеждаше много красиво. Следващият път ще пробвам да ги сложа отгоре да видя дали ще се надуе пак.
07.06.2019 10:45
2
1
Покажи всички подкоментари
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Имах предвид тестото точно под парченцата. Но щом си остава пухкав кексът ще го пробвам : )
08.04.2018 19:13
2
Покажи всички подкоментари
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Звучи вкусно, но няма ли да остане тестено, заради плодовете?
08.04.2018 17:52
1
1
Покажи всички подкоментари