Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, прибавете олиото и ванилията. След това прибавете (предварително смесени) брашното, подправките и бакпулвера. Накрая добавете морковите.
Включете фурната да загрява (180 градуса).
Разделете сместа на 3 равни части.
Застелете тавичка с диаметър 20 см с хартия за печене и разпределете 1/3 от сместа с помощта на шпатула. Тъничко изглежда, но не е. Печете 10-12 мин (при мен 15). Обърнете веднага върху хартия, поръсена с пудра захар. Така процедирайте, докато изпечете всички блатове.
Оставете ги на една страна да изстиват. Имайте предвид, че колкото повече стоят върху пудрата захар, толкова по-влажни стават блатовете. Овлажнената захар ги овлажнява и тях и нямат нужда от напояване със сироп. Затова е хубаво да ги направите ден по-рано.
Ако не, то си пригответе сиропа от посочените продукти и нека поври около 5 минути. Махнете от огъня и извадете парчетата моркови.
Пригответе крема, като разбиете крема сиренето и крема за мазане с миксер на висока скорост за кратко. Добавете захарта и ванилията, после мекото масло. Отличава се с леко възкисела нотка и е доста сладък. Може да намалите захарта по ваше осмотрение.
Сглобете тортата, като разпределите равномерно крема и сиропа между блатовете. Кремът е достатъчен да се измаже тортата спокойно отвън отвсякъде.
Отстрани я облепете със смлените орехи.
Декорацията е по желание и според повода. Аз съм използвала готови шоколадови яйца и заек и марципанови зайчета. А по края поръсих със смлян шамфъстък, който чудесно се комбинира със сладко възкиселия вкус на тортата.
Страхотна лека тортичка за всякакъв повод!
Да ви е сладко!