Супа от агнешки чревца

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
299
124
134
1
08/04/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 195
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки чревца - 300 г
  • лук - 1 средно голяма глава
  • олио - 50 мл
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 бр - средно големи
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • вода - 800 - 1000 мл
* мерки и количества
Агнешка Супа

Начин на приготвяне

Червата са предварително сварени. Нарязват се на ситно и се слагат в тенджерата, в която ще се прави супата. Добавя се ситно нарязания лук и се сипва водата.

Прибавят се олиото, черният пипер, дафиновите листа, солта, джодженът и се оставя да ври 30 минути.

След това се добавя и предварително измитият ориз и отново се оставя да ври около 20 мин, т.е. докато се раздуе оризът, след което супата вече е готова.

По желание при сервиране се добавя още джоджен.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар