Бриош кравайчета за Великден (Brioche di Pasqua)

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
08/04/2018
"Няма как на празника да не приготвите традиционните Бриош кравайчета, нали "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г + 60/80 за доомесване
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 60 мл
  • масло - 90 г стайна температура
  • захар - 50 г
  • мая - 10 г от кубче
  • сол - щипка
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • цветни конфети
  • и още
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Затопля се млякото, прибавя се маята, за да се разтвори.

В купата на миксера се изсипва пресятото бряшно, солта, захарта, яйцата и млякото с маята. Добавят се и настърганите кори от цитруси. Измесва се на бавна скорост на миксера.

Когато сместа се хомогенизира се започва добавянето на маслото на кубчета и малко от допълнителното брашно. Измесва се за 10 минути. Тестото трябва да е меко и нелепнещо.

Изважда се от купата и се премесва леко с ръце. Поставя се в купа, намаслена с малко зехтин, и се оставя да втаса.

Втасалото тесто се дели на 8 равни части. Всяко едно парче се дели на две части и се правят фитили с дължина 40 см. Усукват се един в друг и се затварят в кръг. Подреждат се в тавата. Оставят се да втасат за 20-30 мин.

Разбива се жълтъкът с капките олио и се намазват бриошите. Поръсват се с конфети.

Преди да се включи фурната се поставя една купичка с вода. Загрява се фурната и се пече на 170 градуса с вентилатор.

Източник: Ивана Кръстева - Pieroni

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар