Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Разкошна кавърма от село Скравена

Разкошна кавърма от село Скравена

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Разкошна кавърма от село Скравена
Снимка: Denitsa
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Стане ли дума за вкусна кавърма, готови сме да стигнем не само до Скравена, ами направо до края на света"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • печурки - 350 г
  • лук - 3 средно големи глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 600 г от консерва
  • олио - 7 с.л.
  • шарена сол - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 с.л.
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 средно големи листа
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гърдите се нарязват на кубчета, а чушките на лентички. Гъбите и лука нарязваме на едро.

В уок тиган се изсипва олиото и се задушават лукът, чушките и гъбите, докато лукът придобие златист цвят. Добавя се пилешкото месо и се оставя на котлона до зачервяване на гърдите.

След това се прибавят доматите и всички подправки - шарената сол, червения и черен пипер, захарта, солта, бахара, дафиновите листа и чубрицата и се оставя да ври на слаб огън за 25 -30 минути.

Получава се много вкусно и богато на аромати ястие.

При сервиране, поръсваме отгоре с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: