Начин на приготвяне
Тестото е за 2 пици с диаметър 30 см.
Сипете брашното и солта в купа и направете кладенче. Отделно разтворете захарта и маята в топлата вода. Поръсете с брашно и оставете за 15 минути да шупне. При готовност изсипете маята и зехтина в брашното.
Замесете меко тесто и го оставете да втаса около 1 час в намазана със зехтин купа. Сипете доматения сос в купичка и го смесете с ригана и босилека.
Овкусете със сол при необходимост. Настържете моцарелата и кашкавала. Разточете тестото и го поставете в тавички за пица застлани с хартия за печене.
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете пиците с доматения сос и запечете във фурната за 10 мин.
Извадете и гарнирайте с кашкавала и моцарелата. Запечете за още 10 мин. Извадете и поръсете с пармезан и пресен босилек.