Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с моцарела, пармезан и босилек

Пица с моцарела, пармезан и босилек

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пица с моцарела, пармезан и босилек
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г бяло
  • вода - 330 мл. топличка
  • зехтин - 3 с.л
  • мая - 2 ч.л. суха
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • за соса
  • доматен сос - 200 мл
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • сол
  • за гарниране
  • моцарела - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото е за 2 пици с диаметър 30 см.

Сипете брашното и солта в купа и направете кладенче. Отделно разтворете захарта и маята в топлата вода. Поръсете с брашно и оставете за 15 минути да шупне. При готовност изсипете маята и зехтина в брашното.

Замесете меко тесто и го оставете да втаса около 1 час в намазана със зехтин купа. Сипете доматения сос в купичка и го смесете с ригана и босилека.

Овкусете със сол при необходимост. Настържете моцарелата и кашкавала. Разточете тестото и го поставете в тавички за пица застлани с хартия за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете пиците с доматения сос и запечете във фурната за 10 мин.

Извадете и гарнирайте с кашкавала и моцарелата. Запечете за още 10 мин. Извадете и поръсете с пармезан и пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: