Много вкусна козуначена торта с крем Ванилия

10/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
"Най-добрият начин да се уверите колко вкусна е една торта е да я приготвите и да ни поканите да я опитаме "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунакът се нарязва на филии с дебелина 3 см. За сиропирането всичко се смесва и сварява, може и в микровълновата, и се охлажда.

За крема - яйцето, брашното, захарта се смесват в купа и се разбиват, малко по малко се прибавя прясното мляко и се разбърква.

Слага се на котлона и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Маха се от котлона и се слага ванилията и маслото, разбърква се.

Във форма се нарежда козунакът, леко топнат в предварително приготвеното какао.

Отгоре се слага половината от крема, отново филийки козунак потопени и останалия крем. Покрива се със стреч фолио и се слага за 1 нощ в хладилника.

После се прави глазурата, като всичко се разтопява на водна баня или МВ и леко се охлажда.

Отделя се малка част, която се разбива и после се правят розички, а другата се излива върху тортата.

Охлажда се в хладилник около 30 минути и след това се сервира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар