Салата с мариновани пъдпъдъчи яйца

10/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9925113501
"И сега нещо по-изискано за всички, които разполагат с 1-2 бутилки бяло вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете яйчицата за 4-5 минути, охладете и обелете. Загрейте зехтина, когато се нагорещи го отстранете от огъня и пуснете вътре нарязаните скилидки чесън, черния пипер, карамфила, дафиновия лист, магданоз и сол.

Поради все още високата температура на зехтина, те веднага ще започнат да се пържат за кратко и ще пуснат аромата си. Оставете маринатата да се охлади, разбъркайте оцета в нея и сложете яйцата за да се мариноват за няколко часа, най-добре за една нощ.

2. В купа нарежете краставицата и доматите, разбъркайте със салатените листа (ако са големи ги накъсайте), спанака и руколата. Залейте с част от ароматния зехтин от маринатата, посолете, сложете ядките и семената и доовкусете с балсамовия оцет.

Отново разбъркайте и прехвърлете в салатена купа, в която ще сервирате. Отгоре натрошете или нарежете синьото сирене и целите или разполовени мариновани пъдпъдъчи яйца.

Страхотна комбинация и много вкусна и засищаща салата!

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар