Начин на приготвяне
В купа пресявате брашното, добавяте млякото и солта и замесвате
тесто.
Прехвърляте тестото на плота, който е поръсен с брашно, и доомесвате
до получаване на гладко и леко твърдо брашно.
Оставяте тестото покрито за 15 мин, за да се отпусне леко.
След това правите топчета от него, колкото мандарина - около 6 бр топчета.
Всяко разточвате, като ръсите малко брашно.
В загрят тиган, поръсен с малко брашно, веднага поставяте разточена топка на тънко.
Печете, докато леко се надигне хлябът. Обръщате и от другата страна и запичате.
Така се правят и другите топчета тесто.
За намазване на плоския хляб разбърквате хубаво всички съставки и намазвате хлебчетата отгоре.
Поднасят се топли.подобни рецепти тук