Лесен Плосък Турски Хляб

11/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Лесно ще приготвите плосък турски хляб, трудно обаче ще му устоите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 677
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявате брашното, добавяте млякото и солта и замесвате
тесто.

Прехвърляте тестото на плота, който е поръсен с брашно, и доомесвате
до получаване на гладко и леко твърдо брашно.

Оставяте тестото покрито за 15 мин, за да се отпусне леко.

След това правите топчета от него, колкото мандарина - около 6 бр топчета.
Всяко разточвате, като ръсите малко брашно.

В загрят тиган, поръсен с малко брашно, веднага поставяте разточена топка на тънко.

Печете, докато леко се надигне хлябът. Обръщате и от другата страна и запичате.

Така се правят и другите топчета тесто.

За намазване на плоския хляб разбърквате хубаво всички съставки и намазвате хлебчетата отгоре.

Поднасят се топли.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар