Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с Киноа и Спанак

Пилешко с Киноа и Спанак

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пилешко с Киноа и Спанак
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Здравословно предложение за хапване, което вярваме ще приемете, защото е и много вкусно"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • пилешки гърди - 3 бр.
  • спанак - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киноата с 3 ч.ч. пилешки бульон. Ако е необходимо, добавете още подправки /сол, черен пипер/.

Междувременно запържете пилешките гърди /предварително овкусени със сол и черен пипер/ в малко масло и оставете настрана.

В друг съд задушете лука и чесъна в зехтин. Когато омекнат, добавете ситно нарязания спанак. Гответе до готовност на спанака.

В подходяща чиния поставете киноата, върху нея подредете нарязано на парчета пилешко месо и завършете със задушения спанак.

Поднесете с добре изстудено бяло вино.

Да ви е сладко!

Забележка: Ако не сте привърженици на пърженето може да приготвите пилешките гърди на скара, барбекю или грил тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: