Родопска Топеница

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114726
12/04/2018
"Топиш, топиш и е можеш да се наситиш на тази разкошна родопска топеница "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
46 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137 943
  • Преглеждания за месеца1499
  • Преглеждания за седмицата558
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена46

Необходими Съставки

  • месо - 200 г свинско
  • месо - 200 г пилешко филе
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 12 скилидки
  • гъби - 250 г печурки
  • чушки - 4 - 5 бр. червени печени и обелени
  • домати - 400 г от консерва или пресни настъргани
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.суха
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.
  • кашкавал - 100 г настърган за поръсване
  • магданоз - 3 с.л. нарязан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Почистете и нарежете гъбите на филийки. Нарежете лука и чесъна на дребно, а чушките - на ивички. Добавете гъбите към месото.

След около 10 мин, след като омекнат, добавете лука и чесъна, след това и ивиците чушки. След като и лукът омекне, добавете доматите, овкусете ястието с чубрицата, мащерката, солта и черния пипер.

Разбъркайте хубаво, намалете котлона и оставете ястието да къкри под похлупак за около 25 мин.

Преди да сервирате, поръсете с настърган кашкавал и нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ilia Stoykov
Ilia Stoykov
19.01.2019 13:45
Страхотно ястие! Облизахме си пръстите!
3
0