Родопска Топеница

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
3k
7
12/04/2018
"Топиш, топиш и е можеш да се наситиш на тази разкошна родопска топеница"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 285
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Почистете и нарежете гъбите на филийки. Нарежете лука и чесъна на дребно, а чушките - на ивички. Добавете гъбите към месото.

След около 10 мин, след като омекнат, добавете лука и чесъна, след това и ивиците чушки. След като и лукът омекне, добавете доматите, овкусете ястието с чубрицата, мащерката, солта и черния пипер.

Разбъркайте хубаво, намалете котлона и оставете ястието да къкри под похлупак за около 25 мин.

Преди да сервирате, поръсете с настърган кашкавал и нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 18
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ilia Stoykov
Ilia Stoykov
19.01.2019 13:45
Страхотно ястие! Облизахме си пръстите!
3
0