Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пролетна супичка от лапад и сирене

Пролетна супичка от лапад и сирене

Пролетна супичка от лапад и сирене
Снимка: Габриела Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"След тежките меса през зимата душата жадува за свежа и лека пролетна супичка със спанак и лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • зелен лук - 1бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • домати - смлени
  • черен пипер
  • джоджен
  • джинджифил
  • червен пипер
  • сирене
  • яйца - 2 бр.
  • кисели мляко - 2 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лапада и го нарежете на дребно. Нарежете лука и го задушете с малко вода и олио. Прибавете и червения пипер.

След като водата започне да ври, долейте с още. Прибавете и ориза.

Когато водата отново заври, изсипете в тенджерата лапада и смлените домати. Овкусете с джоджен, черен пипер и джинджифил.

Когато пролетната супа е готова, направете застройката, като отделите само жълтъците и ги разбиете с киселото мляко и лимона.

Добавете отново червен пипер, този път в застройката.

Сипвайте по малко бульон от зеленчуковата супа в застройката, за да не се пресече.

След това добавете цялата застройка в супичката.

Натрошете сирене и сервирайте пролетната супичка от лапад и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: