Гювечета със Зеленчуци

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
111
438
444
212
2
14/04/2018
"Да видите, че може да приготвите вкусни гювечета и без мръвка "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 803
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на малки хапки.

Във всяко гювече сложете чаена лъжичка масло. След това сложете нарязаните картофи. Царевицата размразете или ако е от консерва, я отцедете.

Сложете във всяко гювече около 100 грама царевица.

Нарежете морковите на кръгчета и сложете по един морков във всяко гювече.

Гъбите нарежете и също прибавете във всяко гювече. Сложете подправките и сипете доматен сок или малко водичка във всяко гювече.

В предварително загрята фурна на 200 градуса сложете гювечетата и оставете да се готвят 30-40 минути.

Накрая по желание можете да ги поръсите с настърган кашкавал и да сервирате :)

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар