Гроздов сладкиш

РосицаРосица
Чирак
71
280
165
128
14/04/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа заедно с брашното и бакпулвера. Прибавят се захарта и разтопеното масло.

При непрестанно бъркане се добавя и хладкото мляко. Гроздовите зърна се измиват и подсушават.

Намазва се тава с масло. Гроздовите зърна се нареждат на дъното и се напръскват с коняк.

Готовото тесто се изсипва отгоре и всичко се пече около 35 мин на силно загрята на 220°C фурна.

След като се изпече, сладкишът се охлажда и обръща с гроздовите зърна нагоре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар