Начин на приготвяне
Сипва се брашното в тавичка и в средата се оформя кладенче. Налива се топла вода, добавя се сухата мая, зехтин, сол, захар и с вилица се разбърква добре.
Загребва се от брашното, да се получи гъста каша, накрая се измесва за кратко на средно меко тесто. Намазва се с мазнина, покриваме с фолио и оставяме 30 минути на топло да втаса.
Готовото тесто се разделя на две-три части и оформяме тънки питки според тавата, може кръгли или като елипса.
Поставят се върху хартия за печене, отгоре се намазват със зехтин и набождаме листенца пресен розмарин. Печем в загрята фурна 180°C около 20-25 минути.
Изваждат се от фурната, намазваме с масло и натриваме със скилидка чесън.
Сервираме топли, но са вкусни и студени.
Гръцките питки с розмарин са готови.