Оригинални тулумбички

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
14/04/2018
"Оригинални или не - това са най-вкусните толумбички, които можете да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 327
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 50 г или олио
  • яйца - 200 г, без черупките
  • захар - 20 г
  • сол - 1 г
  • вода - 450 г
  • захарен сироп
  • захар - 550 г
  • вода - 550 мл
  • лимони - резен
  • ванилия - за сиропа - 0.2 г
  • олио - 200 г, за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът, като захарта и водата се слагат в касерола и кипват за около 4-5 минути, маха се от огънят и се слага изстисканият лимон, ванилията.

В съд се слага мазнината, захарта, солта и кипват, слага се наведнъж пресятото брашно и се бърка до отлепване от съда. Маха се и се охлажда леко, прибавят се едно по едно яйцата и се разбърква до еднородна смес.

Сместа се слага в пош със звездовиден накрайник и се шприцоват тулумбичките в загрятата мазнина, пържат се до златистожълт цвят.

Леко охладените тулумбички се заливат с приготвения сироп.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар