Вита Баница с Праз и Извара

16/04/2018
"Винаги сме готови да изядем още едно парче баница, особено ако става дума за сочна вита баница с праз и извара "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете спанака. Нарежете го на дребно.

Същото направете и с праза и го запържете в тиган с малко мазнина.

Добавете спанака и задушете. Изключете и изчакайте да изстине.

Добавете изварата и разбъркайте добре.

Разточете бутертесто на тънко. Разрежете на три правоъгълника. Намажете всеки лист с малко краве масло. Сложете плънка и завийте на руло.

Подредете баницата в кръг в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Намажете с жълтък, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Печете на 220°C до приятен златист загар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар