Начин на приготвяне
Пилето се измива със студена вода, нарязва се на порционни парчета и се прехвърля в тенджерата под налягане.
Зеленчуците (картофите, морковите и целината) се обелват и нарязват на едри парчета и се прехвърлят в тенджерата. Изсипва се и грахът при тях.
Добавя се и кромидият лук, и чесънът, също нарязани на по-едро. Залива се с вода, колкото да покрие продуктите, добавя се малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и тенджерата се затваря с капака.
Слага се на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) котлонът се намалява и се засичат около 20 минути.
Сваля се тенджерата от котлона и се изчаква парата да спадне, за да се отвори капакът.
Пилешката яхния с грах се сервира в дълбоки порционни чинии, поръсено с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.
Пилето с Грах и Картофи в Тенджера под Налягане е готово.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и някоя от рецептите ни за яхния с пиле, домашна картофена яхния или грах яхния.