Начин на приготвяне
Първо, пригответе каймата за кюфтенцата, като я омесите със ситно накълцаните лук и магданоз, картофа - настърган, яйцето и подправките. Оставете за 2 часа в хладилник.
За соса обелете и настържете доматите и чесъна. Сложете ги в сгорещеното на умерен огън олио със захарта и сол на вкус. Щом поври 4-5 минути, сложете подправките - магданоз, естрагон и черен и лют пипер. Захлупете тенджерката с капак и гответе 10 минути, като намалите огъня до минимум и разбърквате от време на време.
Разтворете брашното в телешкия бульон и го налейте при къкрещото на бавен огън сосче и гответе за още 5-6 минути или до желана от вас гъстота. Може да си добавите и още пикантен пипер ако желаете или да намалите количеството описано в рецептата.
Ако пък искате да ускорите процеса на сгъстяване, увеличете накрая огъня до силен и така течността бързо ще се редуцира.
Добре овкусената и престояла в хладилника кайма извадете на стайна температура за 20-30 минути. Оформете от нея кюфтенца, които оваляйте в брашно и изпържете в загрято на умерен огън олио. Изваждайте ги върху абсорбираща мазнината хартия.
Поднесете кюфтетата топли, обилно поляти със Пикантина.
Добър апетит!