Печена дюля

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Студът стои надалеч от дом, в който ухае на печени дюли, не го ли знаехте"

Необходими Продукти

  • дюли - 3 - 4 големи
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • стафиди
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 3 - 4 зрънца
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дюлите, нарежете ги на парчета, като ги почистите. Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио.

Загрейте ябълковия сок с всички подправки и стафидите. След като поври на слаб котлон 5 минути го свалете.

Разбъркайте го с меда и залейте дюлите с всичко от тенджерката - сока + подправките. По желание може да забиете карамфила в парчетата плодове.

Покрийте отново плътно с фолио и пъхнете дюлите да се пекат около 35-40 минути в умерено загряна фурна.

Поднесете печените дюли охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
извинете какво точно е карамфил. имам един приятел, който се казва така, но не знам какво точно е, а много искам да си изпържа тези ябълки или дюли не знам каква е разликата. благодаря предварително. поздрави на петя :^!!!
13.09.2021 15:38
4
Yana G.
Yana G.
Когато пишете рецепта, трябва да дадете точни количества на всяка съставка, както и градусите на фурната и кой реотан да ползуваме. В тези детайли е именно спецификата на рецептата -- както за удобството на приготвящия, така и когато я оценяваме, да е ясно, че всички сме сготвили и оценили едно и също ястие, а не различни версии.
24.03.2021 12:03
2
1
Покажи всички подкоментари