Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Завъртяна питка със сирене

Завъртяна питка със сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Завъртяна питка със сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г или прясна - 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • сирене - количество по избор, за поръсване
  • мак - или сусам за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко и нелепнещо тесто и се оставя за около 20 минути.

Тестото се разделя на четири части, всяка част се разточва с дебелина около 0.5-1 см, намазва се с размекнато масло и се поръсва със натрошено сирене.

Прави се така с всички части и се поставят една върху друга. После се разрязва на ленти 3-4 см широки и се навиват като спирала, поставят се в тава с хартия за печене.

Намазва се с разбърканото яйце и поръски и се поставя в загрята фурна на 50 градуса да втаса до удвояване на обема си.

Пече се на 180-190 градуса до получаване на златна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: