Немски сладкиш с маково семе

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
19/04/2018
"Вижте какви сладкиши приготвят на децата немските баби "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 782
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

По-дълбока керамична форма за тарт около 22-24 см.

Брашното, захарта, маслото, яйцето, ванилията и бакпулверът се довеждат до твърдо маслено тесто.

Оформя се на топка, която се разточва по-дебело и с помощта на точилката се поставя във формата, притиска се към дъното, за да се изглади и се оформя борд по стените. Оставя се в хладилник, докато се приготви плънката.

Млякото, захарта, маковото семе, грисът и сметаната се разбъркват с телена бъркалка. Изсипват се в касерола и се поставят на умерен котлон да се свари крем при непрекъснато разбъркване. Сваля се от котлона, добавя се ванилията, покрива се с фолио и се охлажда почти до стайна температура.

Когато кремът е охладен достатъчно се излива в маслената кора и се пече на 180 градуса за около 30-35 мин. Охлажда се напълно.

ЗАЛИВКА:

Белтъците се разбиват на сняг. Млякото, захарта и сметаната се смесват с телена бъркалка. Внимателно на порции се прибавя разбития белтък, като се разбърква леко. за да стане на пухкав крем.

Сместа се изсипва върху студения сладкиш, отново се поставя във фурната на 180 градуса да се запече за около 15 мин.

Изважда се и се охлажда напълно. Сервира се на тортени парчета.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар