Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кисело зеле по немски (баварски)

Кисело зеле по немски (баварски)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кисело зеле по немски (баварски)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Немците разбират определено от кисело зеле, а тази рецепта от днес заема почетно място на нашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг (нарязано на тънки ленти)
  • захар - 1 с.л.
  • винен оцет - 50 мл
  • пречистено масло - 2 с.л. или растителна мазнина
  • лук - 1 наситнена глава
  • бекон - 100 г нарязан на малки кубчета
  • телешки бульон - 250 мл
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • бахар - 2 зрънца
  • хвойна - 2 зръна
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява захарта, докато се карамелизира до светъл карамел. Прибавя се оцетът, разбърква се енергично, добавя се наситнен лук и маслото/олиото.

Разбърква се и се оставя за няколко минути, докато лукът омекне. Добавя се беконът на малки кубчета, разбърква се и се оставя да се запържи.

Накрая се изсипва зелето, бульонът, кимионът, зърната бахар и хвойната. Разбърква се добре.

Тенджерата се покрива с капак и зелето се готви за около 30-40 минути, като последните 10 мин се отстранява капакът.

Когато зелето е готово се посолява със сол, черен пипер и се разбърква с 1 с. л. масло.

Киселото зеле по немски (баварски) е много вкусно.

Източник: My Bavarian Cookbook

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: