Грахово хлебче в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
435
177
2292
2
18/04/2018
"Този вълшебен аромат, който се носи от хлебопекарната, от грахово хлебче ли е?"
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в блендер размразеният грах, яйцата, кокоса, лененото семе, сусамовият тахан, солта и блендираме.

Добавяме кашкавалената извара, овесените трици, бакпулверът и отново блендираме. Получава се малко по-гъстичка смес като за кекс.

Към нея прибавяме накълцаните на парченца маслини и разбъркваме с лъжица.

Намазваме бъркалките на хлебопекарната с мазнина и изсипваме сместта. Избираме програма Пълнозърнест хляб.

Преди хлебопекарната да започне да пече, при звуков сигнал поръсете отгоре с настърган кашкавал.

Ако е нужно, след приключване на програмата включете за допичане (10 мин)

Граховото хлебче, след като изстине напълно, опаковайте в стреч фолио и съхранявайте в хладилник (трайно е 1 седмица).

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар