Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Перфектна домашна пица с тесто, замесено в хлебопекарна

Перфектна домашна пица с тесто, замесено в хлебопекарна

Перфектна домашна пица с тесто, замесено в хлебопекарна
Снимка: Н.Акифова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 200 мл хладка или прясно мляко
  • брашно - 1 кг
  • суха мая - 1 пакетче на Йоткер
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л
  • за плънката
  • пушено месо - 300 г
  • шунка - 100 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • гъби - 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • маслини - 15 бр.
  • царевица - 1 кутийка
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал - 400 г
  • доматено пюре - 200 мл
  • кетчуп - 3 с.л.
  • доматен сок - 250 мл
  • домати - 2 бр. пресни
  • риган
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете содата във кофичката със киселото мляко, в купа разбийте яйцето с киселото мляко и водата. Прибавете олиото и хубаво разбъркайте.

Сипете сместа във кошницата на хлебопекарната, добавете захарта, солта и най-отгоре - пресятото брашно със маята. Включете на програма ТЕСТО.

Когато програмата свърши, извадете тестото и го разделете на 4 части.

В подготвени тави, застлани със хартия за печене, разстелете тестото, като намажете първо хартията с олио и със ръце разпъвате.

Приготвяте си доматения сос, като завирате пюрето, сока и кетчупа.

Овкусявате с риган и по желание чубрица. Намазвате пиците със соса и редите от всички нарязани продукти, без резените домат и кашкавал.

Печете в загрята фурна на 180 градуса, след леко запичане извадете и поръсете със кашкавал и резени домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: