Боб със Свински Крачета

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1128
15
10/10/2018
"Отваряме бабиния тефтер с рецепти и гледаме Боб със свински крачета - и изведнъж огладняхме "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 610
  • Преглеждания за месеца4935
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • боб - 350 г бял
  • свински крачета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. нарязан пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В тенджера поставете почистените и измити крачета с малко сол и студена вода, варите за около 30 минути, като припенвате бульона.

Измийте боба и го поставете в друга тенджера със студена вода да заври, варете около 20 минути.

Изхвърлете водата и налейте бульона и добавете свинските крачета. Нарежете лука на ситно, моркова на кубчета и ги прибавете при боба.

Поставете тенджерата на котлона и варите до омекване на боба, ако е нужно долейте топла вода.

Прибавете червения и черен пипер, посолете на вкус и варите за кратко.

Поръсете ястието с нарязаният джоджен и премахнете от котлона, оставете със затворен капак да се позадуши и омекне джодженът, сервирайте.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петранка Петрова
Една чисто българска яхния
0
0