Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Калпазански чушки бюрек с кашкавал, сирене и яйца

Калпазански чушки бюрек с кашкавал, сирене и яйца

Калпазански чушки бюрек с кашкавал, сирене и яйца
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дори и добрите момчета и момичета искат да опитат от тези невероятни калпазански чушки бюрек с кашкавал и сирене"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 компотен буркан (печени червени)
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сирене - 250 - 300 г краве
  • чушки - 1 бр. зелени
  • кашкавал - 150 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете чушките от буркана и ги отцедете от сока. Разбийте яйцата с малко черен пипер. В тавичка сипете малко олио и подредете един ред чушки.

Отгоре натрошете сирене и полейте малко от яйцата, олио.

Отново ред чушки, натрошено сирене, яйца и малко чубрица. Добре е да имате за още един ред чушки затова го пригответе в малко по-малка тавичка.

Когато свършат чушките, най-отгоре поръсете с малко сирене, разбити яйца и нарязани тънки колелца от зелената чушка, поръсете с чубрица и сложете да се пече до зачервяване.

Извадете чушките бюрек и ги поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.

Калпазанските чушки бюрек с кашкавал, сирене и яйца са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: