Начин на приготвяне
В купа се слага водата, маята, захарта, брашното със сол и олиото.
Замесва се меко тесто. Без да втасва се разделя на еднакви топчета. Всяко се разточва в елипсовидна тънка 0.2 мм форма.
Навива се на руло и се слагат в тава с хартия за печене, леко намазнена. Отгоре се слага стреч фолио и втасват за 1 час.
После се намазват с помощта на четка с майонезата. Слагат се в студена фурна и се включват на 200 градуса.
Пекат се до златист цвят. Малко преди да станат готови, се загрява маслото за кратко, до поява на балонче.
Когато се извадят питките, всяка се полива с 1-2 с.л. от маслото. След това се охлаждат на решетка.
След разточване по желание се слага плънка по избор.