Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Тесто с грис

Тесто с грис

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Тесто с грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче прясна
  • вода - 2 ч.ч. топла, може и прясно мляко
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 брой разбито
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • грис - около 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода или мляко заедно със захарта, солта. Разбийте яйцето. Смесете активиралата се вече мая с яйцето и брашното. Разбъркайте добре, докато се получи нещо като смес за палачинки. Разбъркайте и с олиото.

След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло.

От така приготвеното тесто може да приготвите кифлички, рула или закуски с плънка в желаната от вас форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: