Пилешки крилца с прясно зеле на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
20/04/2018
"Свежа и много вкусна комбинация, която ще ви се услади "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 364
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. голяма зелка
  • пилeшки крилца - около 500 - 600 г
  • сол на вкус
  • олио - около 1/2 каф.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • домати - 100 - 200 г, белени от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва с ренде за зеленчуци. Слага се в дълбока тенджера с олиото, добавя се сол, пържи се около 10-15 минути.

После се прибавят червеният пипер, доматите и дафиновият лист.

Разбърква се и се прехвърля в тава, отгоре се нареждат почистените и измити крилца, поръсват се с черен и червен пипер, полива се с много малко олио върху крилцата.

Пече се в загрята фурна на 240 градуса, докато остане на мазнина и стане златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар