Начин на приготвяне
От продуктите за блата се измесва тесто до топка.
Дели се на 10 бр. равни парчета. Всяко парче тесто с точилка се разточва върху хартия много тънко, около 2 мм. Надупчват се с вилица.
Пече се на 180-190 градуса за няколко минути, не бива да прегарят и затова се следят непрекъснато.
Изваждат се и се охлаждат напълно.
КРЕМ
Загрява се млякото. Разбърква се брашното, какаото и ванилията. Разтварят се в малко студено мляко и се изсипва в горещото мляко и при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка се сварява гъст млечен крем.
Сваля се от котлона, прехвърля се в купа, покрива се с фолио, за да не се получи капаче и напълно се охлажда.
Маслото се разбива със захарта с миксер до крем. Лъжица по лъжица се прибавя студения млечен крем.
Всяка платка от тестото се изравнява предварително до перфектен кръг и се намазват с крема. Отвън се измазва с останалия крем.
За декорация може да се ползват смлени орехи, бадеми и кокос. Полепват се отстрани на тортата.
Тортата се оставя за няколко часа в хладилник и след се нарязва на тортени парчета.
По избор може да се приготви шоколадов ганаш и да се залее тортата, тогава смлените орехи, бадеми и кокос се поставят отгоре, в средата на тортата.
Марсилската Торта е готова.