Марсилска Торта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Марсилска Торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • БЛАТ
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 с.л., размита в малко вода
  • захар - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - около 400 г
  • КРЕМ
  • прясно мляко - 1/2 литър
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • ванилия - 1 прах.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • масло - 200 г стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блата се измесва тесто до топка.

Дели се на 10 бр. равни парчета. Всяко парче тесто с точилка се разточва върху хартия много тънко, около 2 мм. Надупчват се с вилица.

Пече се на 180-190 градуса за няколко минути, не бива да прегарят и затова се следят непрекъснато.

Изваждат се и се охлаждат напълно.

КРЕМ

Загрява се млякото. Разбърква се брашното, какаото и ванилията. Разтварят се в малко студено мляко и се изсипва в горещото мляко и при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка се сварява гъст млечен крем.

Сваля се от котлона, прехвърля се в купа, покрива се с фолио, за да не се получи капаче и напълно се охлажда.

Маслото се разбива със захарта с миксер до крем. Лъжица по лъжица се прибавя студения млечен крем.

Всяка платка от тестото се изравнява предварително до перфектен кръг и се намазват с крема. Отвън се измазва с останалия крем.

За декорация може да се ползват смлени орехи, бадеми и кокос. Полепват се отстрани на тортата.

Тортата се оставя за няколко часа в хладилник и след се нарязва на тортени парчета.

По избор може да се приготви шоколадов ганаш и да се залее тортата, тогава смлените орехи, бадеми и кокос се поставят отгоре, в средата на тортата.

Марсилската Торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: